Att sätta kakel

Funderar du på att köpa kakel i Västerås och sedan kakla i badrummet eller köket? Det är faktiskt inte så svårt att göra det. Bara man ser till att göra alla moment i rätt ordning. Du bör ha ett bra underlag, som inte är allt för rörligt. Det är bra att ha puts, betong eller gips. Ska du kakla i badrum är det även viktigt att du fyller riktlinjer och krav för tätskikt i våta utrymmen. Underlaget måste även vara jämnt, så fyll i gropar och annatt meed spackel och slipa före du kaklar. 

Kakla på rätt sätt

När du ska renovera bi kök och badrum är det viktigt att du använder rätt keramiska produkter baserat på ändamålet. Kakel fungerar utmärkt som stänkskydd eller till våtrummets väggar, men är inte en produkt att lägga på golvet. Där bör du ha klinker. Se till så att du jobbar i etapper med då du kaklar, så inte fogmassan hinner torka. 

När du placerar plattorna mot väggen är det viktigt att du ger baksidan av kaklet ordentligt med fog. Genom att enkelt föra plattan i sidled, fram och tillbaka med små rörelser när du satt den i fogen, sprider massan ut sig på baksidan och ger den bättre fäste.

Efter du fyllt dina fogar är det viktigt att du ser till så att du tvättar bort fogrester snabbt och noggrant från ytan. Fogrester som stelnat på kaklet är mycket svåra att få bort.

19 Apr 2021