Hur ofta ska man städa egentligen?

Har du funderat på detta med hur ofta man bör städa och vad det egentligen är som ska städas? De flesta av oss kanske städar en gång per vecka, eller varannan. Men det är bra att städa lite mer än så samt ibland se till att göra det lite mer rejält. Är det flyttstädning, så kan det vara skönt att anlita en städfirma till det. En städfirma kan även ta hand om hemstädning. Men oavsett om du gör det själv eller låter andra ta hand om det, så har du nedan en liten bra städguide.

Städa lite varje dag

Något som är bra att göra, det är att städa undan lite varje dag. Se till så att det inte finns någon odiskad disk, torka av köksbänkarna och spisen, torka av alla badrumsytor samt se till att alltid plocka undan i alla rum. Bädda gärna sängen varje dag samt vädra ut.

Städa varje vecka

Det är även bra att göra en så kallad veckostädning, där du ser till att städa lite mer noga. Det är då du kan dammsuga, våttorka golven, byta handdukar, sängkläder, tvätta samt göra rent toaletten och badrummet. 

Storstädning

Det är även bra att vara ännu mer noggran lite då och då. Varje månad eller i alla fall varannan, så kan du passa på att göra rent i tvättmaskin, diskmaskin, kaffebryggaren samt se till att rensa fläktens filter samt rensa i avloppen. Sedan kan du cirka en gång per halvår utöka denna städning till att även omfatta att putsa fönster, torka lister och dörrar, göra rent ugn, kyl och frys.

24 Aug 2022