Viktigt att tvätta husets tak

Ett hustak, det måste tvättas då och då, för att det ska hålla bättre samt att det så klart är mycket snyggare med ett rent tak. Även nyare tak behöver tvättas efter ett tag. Man brukar säga det att ett nytt tak, det kan tvättas så snart det syns grön beläggning på det. Det brukar ta 3-4 år efter taket lagts. Är taket gammalt och det har försvunnit takbeläggning, så kan det vara bra att ta in proffs på taktvätt Uppsala, så att de kan tvätta samt åtgärda med ny beläggning.

När passar det att tvätta taket?

Den bästa tiden att tvätta taket, det är mellan april till slutet av september. Det är bra om det är en solig dag med minst 15 grader ute. Det ska inte heller blåsa allt för mycket. 

När ett tak ska tvättas, så kan du välja att göra det själv, eller anlita proffs. Ska du upp själv, så är det viktigt att du tänker på säkerheten. Ha alltid på dig säkerhetssele!

Ta hand om taket

Ett tak är till för att det ska hålla i minst 50 år, men det är bara om du faktiskt ser till att ta hand om det. Det får inte bli en massa mossa och alger på taket, då det kan leda till fukt i takpannorna samt även ner i huset. Se även till att ta bort kvistar, löv med mera samt se även till att skotta taket om det har snöat rejält under vintern.

31 Aug 2022