Satsa på en bra bilbarnstol

Från det att ett barn föds upp till en viss ålder, eller snarare längd, så är det ett måste med någon form av biilbarnstol så snart de ska färdas i bilen. Till en början brukar man ha ett så kallat babyskydd. Det används från att barnet är nyfött upp tills att han eller hon börjar närma sig året. Därefter är det bilbarnstol som gäller. Den första bilbarnstolen bör vara bakåtvänd. För att veta när det är dags att byta från babyskydd till bakåtvänd bilbarnstol så ska du kolla längd och vikt på barnet. För att hitta bäst i test på bilbarnstolar, så kan du kika på bästitest24.se. Det är viktigt att ha rätt bilbarnstol för ditt barn.

Bältesstolar

Nästa bilbarnstol efter den bakåtvända brukar vara att byta till en så kallad bältesstol, som då är framåtvänd. Denna kan man byta till efter att barnet fyllt 4 år ungefär. Bältesstolar kan användas av barn under en längre tid än babyskydd och bilbarnstolar, då de tillåter mer rum för barnet att växa. Det finns även bälteskuddar, men en bältesstol är ofta säkrare att ha. Det eftersom den även ger skydd från sidorna samt att den ger stöd för barnets nacke. 

Barn ska sitta i en bältesstol eller på en bältesstol upp till 10-12 års ålder. Det beror på längden på ditt barn. När barnet är över 135 cm så kan de sitta i bilen utan något av dessa.

27 Jun 2021