Byta eller slipa golvet?

Är det så att dina golv börjar bli fula och slitna? Du kanske funderar på om det är dags att byta ut dem och det helt. Det finns många anledningar att ett golv börjar bli sämre. Det kan ha blivit repat, fått hack, fuktfläckar kan ha uppstått eller så ser det bra slitet ut. Dock ska du ställa dig frågan om du ska byta ut golvet eller om du ska slipa det. Läs mer om golvslipning här. Vad du ska välja, det beror på vad som skett med ditt golv. Är det så att hela golvet rest sig och fått en massa fula fuktfläckar, ja då är det bra att byta ut det helt. Annars är det ett bättre alternativ med att slipa det!

Vad kan man fixa till genom att slipa golvet?

Om det är så att ditt golv bara har fått lite repor och hack och ser allmänt slitet ut, så är det ett bra mycket bättre alternativ att slipa golvet. Det går att slipa det på egen hand, eller genom att anlita ett professionellt företag.

När men golvslipning görs, så slipar man helt enkelt ner golvet ett par millimeter. Hela golvet ska slipas jämnt och på samma sätt. Det går inte bara att slipa på en viss yta, för då kan golvet bli ojämnt och fult. Sedan går det att slipa ett par gånger på ett golv, då trägolv och parkett har den tjockleken. Du kan dock inte göra det allt för ofta.

Varför blir golvet fult?

Golvet är något vi går på varje dag. Det är inte konstigt att det blir slitet. Sedan är det lätt hänt att det får repor av tunga möbler eller att det uppstått hack av tappade saker i golvet. Sedan kan vatten även göra fula fläckar i ditt golv. Om du går med skor inomhus så sliter det mer än om du går i strumplästen.

En annan orsak att golvet kan bli fult är på grund av solen, då dess strålar skiner in och bleker det. Under sommaren är det därmed bra om du har nere persienner eller annat. För att slipa fula repor från möbler, sätt möbeltassar på dem.

4 Jun 2020