Dags för ny familjebil?

Att köpa ny bil kan kännas besvärligt och man vet inte riktigt var man ska börja leta. På bilmarknaden vimlar det av annonser från privatpersoner såväl som bilhandlare, vilket på många sätt är bra, men det skapar även en viss osäkerhet hos många. Eftersom urvalet är större finns fler hål att ramla ner i och ingen vill bli lurad till att göra en dålig bilaffär. Bilköp är trots allt en stor investering för de flesta, så välj en försäljare du har förtroende för. Vi vill därför passa på att tipsa om ett företag vi har goda erfarenheter från när det gäller bilköp, samt lista ett par generella saker att tänka på. Företaget i fråga heter Jonsson Bil.

Jonsson Bil 

Jonsson Bil är en auktoriserad återförsäljare av det franska bilmärket Peugeot. I bilhallen i Örebro väntar över 100 bilar till salu, nya som begagnade, och skulle en Peugeot inte falla dig i smaken finns bilar från flera andra tillverkare att välja bland. Läs mer om företaget på fbt

Att tänka på vid köp

Nedan följer ett par korta, men läsvärda, tips till dig som ska köpa bil. 

  • Köp inte större än du behöver. Avgör vilken typ av bil du behöver, t.ex. en familjebil, pendlarbil, arbetsfordon etc. 
  • Sätt en budget och ta beslut om att köpa nytt eller begagnat. Överskrid aldrig din budget oavsett hur stor frestelsen är.
  • Gör research om olika bilmärken och modeller. Ta reda på fördelar, vanliga problem etc.
  • Besök bilhallen, prata med en försäljare och ta en provkörning. Det är enda sättet att verkligen få en känsla för om en viss bil passar dig. Du vill även veta vad som ingår i en affär.
  • Efter avslutat köp, ta hand om bilen och vårda den väl under hela ägandeperioden. På så sätt ökar andrahandsvärdet. 
29 Nov 2016