Funderar på en resa...

Jag älskart att resa. Jag har dock inte rest så mycket och till så många platser som jag drömmer om och när man har småbarn är det lättare att välja en bekväm semester på en destination där man känner igen sig lite i kultur och miljö - tyvärr. Men sådana semestrar är förstås mest till för sol och avkoppling. Riktiga resor är de som går till avlägsna destinationer på andra kontinenter, i alla fall i min uppfattning. Jag har alltid drömt lite extra om Sydamerika samt Karibien och Centralamerika förstås.

Allt lockar med Sydamerika!

Jag älskar det spaska språket, maten, vinen, värmen och passionen. Jag vill lära mig dansa både salsa och tango och jag drömmer lika mycket om lättjefulla nätter i Buenos Aires som utmattande vandringar i Alperna eller på Galapagos.

Många gånger har jag satt ihop fullständiga reseprogram och ofta använt Inca Tours resor som utgångsläge. Inca Tours är det solklart mest erfarna Sydamerikaspecialiserade resebyrån som finns i SVerige. De arrangerar ens äventyr efter ens egna önskemål och har så grym koll på vad som är värt att uppleva. Min dröm är att få råd att åka iväg på en längre resa till Sydamerika i Inca Tours regi.

Kontinent med rik flora och fauna

Det är bara så svårt att välja var på denna ganska stora kontinent man ska fokusera, alla länder erbjuder något unikt. Jag gillar djur och natur så Galapagos tilltalar mig, men Ecuador är tydligen jordens mest artrika land. Man kan säga att Ecuador är som ett Sydamerika i miniformat. Där finns djungler, berg och stränder på en yta som är jämförbar med typ Småland. Så himla coolt!

27 Jun 2016