Håll ordning på hemmet

De flesta av oss gillar att ha det rent och städat hemma. Men det är inte alltid det enklaste att hålla hemmet i bra skick om man har lite tid, barn som dräller prylar överallt och man sen inte heller har orken. Men det går att göra bara lite varje dag, så kan det hålla sig i bra ordning där hemma. Annars är ett alternativ att ta in Jourstäd Luleå, om du bor i norr.
En bra rutin är annars det du kan köra på. Det är enklare då att hålla ordning hemma. Skriv en lista på alla viktiga sysslor som behöver göras. Det kan vara dammsuga, tvätta, moppa golv, damma med mera. Fördela dessa sysslor sedan på 7 dagar. Se bara till att sortera dem efter svårighetsgrad eller hur lång tid de tar.

Exempel:

Måndag: Tvätta fönstren.
Tisdag: Dammsug, torka damm, torka golv.
Onsdag: Tvätta kläder.
Torsdag: Städa upp i garderoben.
Fredag: Städa köket.
Lördag: Byt lakan.
Söndag: Städa badrum och toalett.

Det är smidigt med ett veckoschema som ovan för det kommer göra det lättare för dig att hålla hemmet snyggt och städat.

Andra bra städtips

Ett bra städtips är att anlita en städfirma som Jourstäd Sverige. Men det är även bra att du ser till att hålla ordning på dina saker. Ett bra tips är att inte äga allt för mycket samt se till att de saker du har är på rätt plats. Tips är även att göra vissa saker direkt. Bädda sängen när du kliver upp, diska efter varje måltid och torka bort fläckar direkt.

4 Apr 2020