Husbyte på gång

Finns det något nervigare än att bestämma sig för att riva upp hela sitt hem och förflytta det till en annan byggnad? Hemmet tar man med sig såklart, det är ju det som skapas när man lever på en plats, men själva huset - dess väggar och skrymslen och vrår, det är ju något man får en relation med efter att ha levt med dem i några år. Jag har förstått att olika människor är olika bundna till saker som grejer och byggnader, eller miljöer i allmänhet, men de flesta delar nog min känsla av att minnen liksom klistrar sig fast i just sådana grejer. Även om en flytt är "rätt" ur alla realistiska perspektiv så för den alltid med sig en känslostorm. Dessutom är det ju så mycket praktiskt som behöver roddas med - det är utmattande!

Anlita proffs

Mitt bästa tips är att se till att ta hjälp av proffs för allt det praktiska. Vi anlitade en mäklare i Malmö som heter BoDirekt och de var verkligen kompetenta! Det underlättade massor för oss att ha någon i ryggen som liksom tog kontroll över en svår situation. De kan värdera din bostad också, om du är nyfiken på vad du skulle kunna begära för den i det fall du skulle vilja sälja. De är supertrevliga att ha att göra med.

Att sedan anlita folk för flyttstädning, flyttlasset och även till viss del packning och sådär, är verkligen värt pengarna. I alla fall för mig som blir helt slut i huvudet såväl som kroppen av alla omställningar.

28 Sep 2016