Julklappar i augusti

Det kan inte bara vara jag som redan nu börjar få lite småpanik inför hösten och vintern. Det är höstlov, jullov och där kommer också julen! Jag har alltid fullt upp på hösten och kan ibland bli den som handlar julklapparna i sista sekund. Men det är inte så roligt att köpa julklapparna i all julstress som brukar komma. Presenterna blir sällan genomtänkta och man köper mest något för köpandets skull. Jag vill kunna lägga tid på julklapparna så mottagaren verkligen får något han eller hon behöver, eller verkligen vill ha. Det är ju faktiskt helt onödigt att köpa julklappar bara för att, då kan man ju lika gärna bara byta pengar med varandra. Jag har själv varit med om att få ogenomtänkta julklappar. Det vore ju roligare att få le och verkligen tacka för en julklapp som jag önskat mig eller som verkligen kan ge mig nytta. Ett par strumpor, en tandborste eller liknande köper jag faktiskt hellre själv, även om det låter lite hårt av mig.

Svårt att hitta julklappar

Ibland upplever jag att det är svårt att komma på vad folk i min närhet ska få i present eller julklapp. Som jag tidigare nämnde så vill jag ge genomtänkta gåvor eller något som personen verkligen önskar sig. Men många har redan de mesta de vill ha, eller köper det själva. Till barn är det relativt enkelt att köpa presenter och julklappar, men till vuxna kan det vara svårt att veta vad man ska ge. Upplevelsepresenter är något som faktiskt fungerar för de flesta vuxna, både unga vuxna och pensionärer. Det viktigaste med upplevelsepresenter är att se till att dem blir använda. Det är inge kul att lägga 500kr på en present som aldrig blir använd och som dessutom har ett utgångsdatum. Så om du ger en upplevelsepresent, se till att ligga på så mottagaren verkligen bokar in upplevelsen och genomför den!

Börja planera julklapparna i augusti

Det är inte fel att börja planera julklapparna redan nu. Tänk vad skönt att ha de flesta julklapparna klara i tid och kunna fokusera på roligare saker i november och december. Dessutom så blir det inte lika mycket pengar som går åt från en och samma lön till julklapparna. Så för den som vill vara ekonomisk så är det bättre att lägga lite pengar varje månad på julklappar istället för att stå utan pengar när lönen är slut i mitten av december.

18 Aug 2017